Cursuri online de portugheză, ediția toamnă 2021. Start înscrieri!

09/15/2021 12:20 am Publicat de Cristina Nițu

Olá a todos!

Sperăm că sunteți bine, sănătoși, voioși, gata de o nouă provocare într-ale portughezei!

Toamna se numără bobocii, noi numărăm o serie de cursuri noi, care să vă pună pe jar și să vă ajute pe de-o parte să căpătați un mai bun control lingvistic, adică să vă exprimați corect și pe de altă parte să vă ajute să dezvoltați mai multă fluență în exprimare.

 

Ce înseamnă asta mai exact?

Cursurile cu care v-am obișnuit până acum, de tipul A1, A2B1 etc. rămân doar pentru cei care nu au studiat anterior limba portugheză și pentru cei care trebuie să facă saltul la nivelul B.

Pentru ceilalți fofos e simpáticos avem o provocare, menită vă scoată din zona de confort. Așadar, fiți pe fază.

Toate înscrierile se vor face online, pe shop.falaportugues.ro, până pe 30 septembrie.

La ce grupă mă înscriu?

Avem grupe după cum urmează:

Nivel începător – A1

Pentru cei care nu au studiat anterior limba portugheză sau au cochetat doar cu partea de gramatică, dar nu se pot prezenta oral sau nu pot avea o conversație simplă în portugheză. O să învățați să salutați, să vă prezentați, să vă orientați, să comandați la restaurant, să vă descrieți programul zilnic, toate în portugheză!

Întâlnirile au loc lunea și miercurea de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 4 octombrie, online.

Avem 40 de ore de curs, desfășurate pe perioada a 10 săptămâni.

Nivel intermediar – A2B1

Pentru cei care au parcurs modulul A1A2. Fofinhos, după ce ne asigurăm că nu faceți confuzii între ser și estar, că știți să conjugați chiar și verbele neregulate la prezent, că nu faceți confuzii între fui și foi (fiți sincerissimi cu voi) și că ați înțeles care-i treaba cu D. Afonso I, intrăm pe terenul ligii superioare și facem cunoștință cu modul dorințelor, al sentimentelor, al ipotezelor și al posibilităților.

Întâlnirile au loc marțea și joia, de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 5 octombrie, online.

Și aici avem tot 40 de ore de curs, desfășurate pe perioada a 10 săptămâni.

Și-acum, în sunete de tobă, prezentăm cursurile pentru cei care nu se regăsesc în situația A1, respectiv A2B1:

Modulul Só gramática 1

Pentru toată lumea, dacă aveți la activ măcar un modul de începători

Sim, senhora! După cum îi spune și numele, modulul „doar gramatică” este construit astfel încât să exersați din plin capitolele care vă dau bătăi de cap și pe care poate nu aveți timp să le rezolvați în rest. Scopul acestui modul este să vă ajute să faceți alegeri conștiente cu privire la formele pe care le folosiți, să înțelegeți că orice spuneți poate și va fi folosit împotriva voastră (glumim, claro, vrem doar să înțelegeți că există un sens „ascuns” în tot ceea ce spuneți, că nu doar ce spuneți e important, ci modul cum spuneți ceva face toată diferența). Vă puteți aștepta la un curs cu niveluri mixte, cu un număr mai mare de participanți (20 max.), asta pentru că veți lucra exerciții, cu niveluri diferite de dificultate, până simțiți că vă explodează toate circumvoluțiunile. Vorba vine.

Pentru a vedea capitolele discutate, accesați descrierea disponibilă pe shop.falaportugues.ro.

Vă puteți înscrie indiferent de nivelul pe care îl aveți, este însă obligatoriu să aveți la activ măcar un modul de începători.

Nu vă faceți griji dacă nu știți prezentul, trecutul, conjunctivul etc. Clarificăm toate aspectele teoretice la începutul fiecărei întâlniri.

Modulele Só gramática presupun o întâlnire săptămânală și au loc fie marțea, de la 18:30 la 20:30, respectiv vinerea, de la 16:00 la 18:00, fie sâmbăta de la 09:00 la 11:00, online.

Modulul Só conversação

Club ușor exclusivist, destinat celor care au atins nivelul B1, respectiv B2 cu plus sau minus în față

Și-am ajuns la modulul dedicat exclusiv conversației. Așadar, nu veți avea parte de gramatică aici, ci doar de teme de discuții. La finalul fiecărei sesiuni vom semnala principalele greșeli asupra cărora ar fi bine să vă aplecați, însă scopul acestui modul este să stimuleze fluența în exprimare.

Grupele în cazul acestui modul vor fi de cel mult 6 participanți, astfel încât să aveți timp să vă exprimați după bunul plac, iar grupele vor fi mixte, rețineți însă că diferențele de nivel între cursanți nu vor fi catastrofale.

Temele de discuție le veți găsi în descrierea modulului, pe shop.falaportugues.ro și veți primi recomandări de lecturi, materiale pe care să le urmăriți pentru temele de discuție propuse pentru ora de conversație. Adică ne și pregătim  umpique înainte de curs.

Modulele Só conversação presupun o întâlnire săptămânală și au loc fie joia, respectiv vinerea, de la 18:30 la 20:30, fie sâmbăta de la 11:30 la 13:30, sau de 14:30 la 16:30, online.

Detalii complete pe shop.falaportugues.ro.

Pentru toate aceste module, dacă ați mai avut contact cu limba portugheză, însă nu ați studiat cu noi, dați-ne un e-mail la contact@falaportugues.ro pentru a vă testa nivelul și a stabili ce grupă vi se potrivește cel mai bine.

Cum mă înscriu?

Înscrierile au loc online, pe shop.falaportugues.ro.

Alegeți cursul la care vreți să vă înscrieți, urmați pașii descriși pe site, faceți plata în termen de 3 zile de la plasarea comenzii, ne trimiteți dovada la contact@falaportugues.ro, iar noi vă confirmăm înscrierea în cel mai scurt timp.

Dacă nu primim nimic în termenul de 3 zile, noi o să considerăm că v-ați răzgândit și anulăm comanda.

Vă puteți alege cursurile în funcție de ziua și intervalul preferat. Puteți opta pentru mai multe module, dacă vreți să practicați și gramatica și conversația. Doar adăugați mai multe produse în coș și apoi continuați conform specificațiilor de mai sus.

Atenție! Modulele Só conversação, respectiv Só gramatica presupun o singură participare  săptămânală. Existența mai multor sesiuni în portofoliu este menită să asigure flexibilitate în organizarea calendarului vostru, însă materia va fi aceeași pe durata întregii săptămâni, indiferent de ziua pentru care ați optat. 

Dar cum e la cursuri? E ca la școală? Avem teme?

E și informativ, dar e și distractiv. Metoda noastră este una interactivă, punem accentul pe comunicare, dar suntem riguroși și în ceea ce privește structura limbii.

Dacă vreți să vedeți cam care e vibe-ul, cum s-ar spune, dați o fugă pe pagina Lecția de portugheză 2.0, unde puteți să vă familiarizați puțin cu stilul.

N-am spune că e ca la școală, e mai degrabă ca într-o gașcă de prieteni care învață unii de la alții și care sunt ghidați, la fiecare pas, de profesori care pun cursanții pe primul loc.

O să aveți și teme, dar sunt cu titlul de recomandare. Le primim cu drag la corectat de fiecare dată și ne bucurăm și când cineva dorește să lucreze suplimentar.

În afară de laptop  sau calculator mai am nevoie de ceva?

Pentru a participa la cursuri aveți nevoie de un laptop sau de un computer și de o conexiune bună la internet.

Dacă lucrați de pe laptop, care are încorporată și o cameră video, nu mai aveți nevoie de nimic altceva.

Dacă lucrați de pe computer o să mai aveți nevoie de o pereche de căști cu microfon și de o cameră video. Camera este opțională, dar ne-ar plăcea să ne și vedem.

Nu știu ce să zic, parcă nu m-am hotărât…

Nu e bai, știm că înscrierea la un curs de limbă străină presupune multe variabile.

Dacă nu sunteți încă hotărâți puteți să mai așteptați și să vă înscrieți la sesiunile viitoare sau puteți să ne faceți „o vizită” virtuală, la unul din cursuri să vedeți cam care e atmosfera și apoi trageți singuri concluziile.

Și dacă mai am întrebări?

Răspundem la întrebările, curiozitățile și mesajele care ajung în căsuța noastră poștală la contact@falaportugues.ro.

Ce mai trebuie să știu?

Înscrierile au loc până pe data de 30 septembrie, ora 23:59. Nu vor fi acceptate înscrieri după această dată.

La final de curs o să primiți un certificat de participare.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la materialul didactic folosit pentru studiu, îl primiți din partea noastră.

Avem o comunitate tare simpatică, de care ne ocupăm intens. Pentru idei și resurse ne găsiți (aproape) zi de zi cu recomandări pe conturile noastre de Facebook și Instagram. Lunar trimitem și un newsletter, cu tot felul de informații despre universul limbii portugheze. Vă puteți înscrie aici.

Altceva?

Abia așteptăm să ne cunoaștem la cursuri, începând cu 4 octombrie!

Até breve!

Nu uitați să vă abonați la newsletter-ul Fala Português! pentru a fi la curent cu noutățile din lumea lusofonă, recomandări de filme, podcast-uri, muzici și alte resurse educaționale.

Que mais? Ne mai puteți urmări pe Instagram și pe Facebook, unde împărtășim tot felul de curiozități și sfaturi practice pentru învățarea limbii portugheze! Até breve!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL