DESPRE NOI

DESPRE NOI

Fala Português! a fost o organizație cu sediul în București, care a promovat limba portugheză în întreaga ei complexitate în perioada. A apărut în 2016 și și-a încetat activitatea în 2024.

Cum am făcut asta?

Prin activitățile pe care le-am organizat am urmărit să dezvoltăm, pe lângă competențele lingvistice, competențe pragmatice și interculturale. Învățarea unei limbi străine nu se rezumă la stăpânirea noțiunilor de gramatică și de vocabular. Lărgirea orizontului de cunoaștere și înțelegerea culturii celuilalt sunt aspecte fundamentale pentru ca un act de comunicare să fie unul de success.

Activitatea noastră pe rețelele de socializare a încetat. Site-ul rămâne în continuare activ, ca resursă pentru cei care vor să afle diverse lucruri despre limba portugheză. În secțiunea Shop veți găsi o serie de materiale didactice pe care le puteți descărca și folosi cu titlu gratuit.

MEMBRI

Cristina Nițu, Formator limba portugheză
contact@falaportugues.ro

Cristina este membru fondator al organizației, de care s-a ocupat încă de la înființare. Este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția Filologie (portugheză-engleză). Predă limba portugheză din 2012. Este formator acreditat și traducător autorizat de Ministerul Justiției, iar în 2015 a obținut certificatul CELTA – Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages (University of Cambridge). În prezent finalizează studii doctorale în domeniul lingvisticii la Universitatea din București.

 

Andrei Busuioc, Graphic & Web Designer
busuioc@falaportugues.ro

Andrei a fost responsabil de prezenţa noastră online şi de materialele de prezentare ale organizaţiei. Este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti. Când nu se ocupă de Graphic și Web Design, își dedică timpul ilustrațiilor și animațiilor 2D şi 3D. Este creatorul logoului Fala Português! și al identității vizuale asociate brandului nostru. A ilustrat câteva povești pentru copii și publică ilustrații frecvent pe conturile sale de social media.