Scriu o poveste pentru copii în portugheză, ediția 2021

05/04/2021 9:46 pm Publicat de Cristina Nițu

Olá! Tudo bem?

Como estão? V-ați întâlnit cu Iepurașul? Sperăm că sunteți bine, atât cât se poate și, mai ales, sănătoși.

Astăzi, de Ziua internațională a limbii portugheze, vă lansăm o nouă provocare. Așadar, iată despre ce e vorba.

Dacă mai țineți minte, acum ceva vreme am lansat o poveste pentru copii, în format bilingv (română-portugheză): „Povestea fluturașului care își căuta culorile”, de Ana Sipciu, cu ilustrații de Alexia Udriște. Cartea a pornit, cu titlu gratuit, către toți cei care ne-au dat de veste cum că vor să intre în posesia ei.

Povestea ne-a plăcut tare, la fel de mult și ilustrațiile. Așa că ne-am gândit că sunt multe povești care merită spuse, însă nu au avut încă o șansă să iasă la iveală.

Nici anul trecut nu ne-am putut abține și am ales două povești, pe care le-au ilustrat Andrei Busuioc și Andreea Macovei. Le puteți descărca și răsfoi virtual în voie, iar dacă n-aveți chef de lectură le puteți asculta în varianta audio.

Pentru anul de față, ne-am propus să reunim alte povești pentru copii, scrise de voi, în română și în portugheză. Ulterior vom alege un ilustrator iscusit care să le dea viață colorată!

Cine poate să-și trimită povestea?

Se pot înscrie atât cursanții Fala Português!, cât și studenții care învață limba portugheză și orice alți vorbitori de limbă portugheză ca limbă străină, cu vârsta de peste 18 ani, respectiv vorbitori nativi de limbă portugheză care studiază limba română ca limbă străină.

Există o temă?

Nu. Am decis să lăsăm creativitatea să se manifeste la cote maxime, fără a o îngrădi cu o temă.

Cum particip?

Pentru înscrieri trimiteți un e-mail la contact@falaportugues.ro, cu titlul Scriu o poveste pentru copii în portugheză, în care ne spuneți câteva lucruri despre voi și ne lăsați și un număr de telefon. Povestea o puteți trimite într-o anexă word, care să cuprindă textul atât în limba română, cât și în limba portugheză.

Textele trimise pot avea fiecare între 2000 de caractere cu spații (aproximativ 1 pagină A4) și 8000 de caractere cu spații (aproximativ 4 pagini A4), redactate cu font TNR 12, spațiere 1,5. Pentru a marca un nou paragraf, folosiți tasta TAB, nu Space.

Termenul limită pentru trimiterea poveștilor este 5 iunie 2021, ora 23:59. Din motive organizatorice, orice e-mail primit ulterior acestei date nu va mai fi luat în considerare.

Prin trimiterea e-mailului pentru selecție vă exprimați acordul ca datele voastre să fie procesate și validați faptul că ați citit, ați înțeles și vă dați acordul cu privire la termenii menționați în prezentul regulament de participare.

Prin participare toate drepturile de autor sunt cedate nouă, organizatorului, care va putea modifica textul în vederea eventualelor corecturi și modificarea traducerilor/textelor în portugheză.

Cum se va face selecția?

Textele primite vor fi analizate de un juriu format din Cristina Nițu, Andrei Busuioc, Liudmila Cernat, practic iepurașii fofos e simpáticos de la Fala Português! Vom alege textele în funcție de respectarea tematicii, exprimare, coerență și coeziune, nivelul de limbă și caracterul inovator al poveștii.

Cine va fi ilustratorul?

Vom decide după ce alegem poveștile!

Când aflu dacă povestea mea a fost aleasă?

Rezultatele vor fi publicate pe data de 15 iunie 2021 pe site-ul www.falaportugues.ro. Ulterior, autorii poveștilor alese pentru a fi incluse în antologie vor fi contactați prin e-mail pentru stabilirea detaliilor administrative.

Și dacă ai am întrebări?

Ne puteți trimite întrebările voastre la contact@falaportugues.ro.

Deci până la urmă e un concurs?

Dacă prin concurs înțelegeți o competiție prin care se acordă locurile 1, 2 și 3 și premii, ei bine, nu. Este o provocare, din care sperăm să iasă povești frumoase.

Te-ar mai putea interesa

10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL