5 seriale în portugheză europeană de văzut online pe RTP Play

12/05/2020 7:50 am Publicat de Liudmila Cernat ,

În această perioadă a anului, de Moș Nicolae și de Crăciun, normalmente pregătim planurile pentru anul care vine. Dacă una dintre dorințele tale este să vorbești limba portugheză, ai ajuns în locul cel mai potrivit!

În curând vom anunța calendarul cursurilor online de limbă portugheză pentru 2021. Ca să fii la curent cu noutățile te poți abona la newsletter și alertele despre cursuri aici.

Sursa foto: GR Stocks, Unsplash

Până atunci însă, mai e ceva timp de petrecut în casă, în fața micilor și marilor ecrane. Ca să treacă timpul mai cu spor, ți-am pregătit o selecție de seriale cu care să te delectezi.

Despre serialele în portugheza braziliană ți-am povestit deja câte ceva aici, așa că ne vom concentra astăzi pe propunerile în portugheza europeană. Ți-am pregătit 5 recomandări de seriale pe care le poți urmări pe site-ul televiziunii publice din Portugalia – RTP Play.

Uma ótima notícia este faptul că unele dintre aceste seriale au și subtitrări în portugheză, așa că poți urmări atât forma, cât și pronunția cuvintelor. Pune floricele de porumb la preparat e vamos a isso!

O nosso cônsul em Havana

Un serial istoric despre perioada în care scriitorul și diplomatul portughez Eça de Queiroz a deținut funcția de consul al Portugaliei în Havana, Cuba. Ajuns în Cuba la numai 27 de ani, Eça de Queiroz trebuie să rezolve complicata problemă a sclaviei în rândul chinezilor din Macau (colonie portugheză la acea vreme). Serialul arată o latură mai puțin cunoscută a scriitorului Eça de Queiroz – cea de fervent apărător al drepturilor omului. Perspectiva istorică este completată și de o frumoasă poveste de dragoste, căci în acest timp o nosso cônsul em Havana e fermecat de frumoasa domnișoară Mollie Bidwell.

Sim, Chef!

O comedie delicioasă despre tânărul învățăcel Manel care vine în Lisabona cu gândul de a se angaja la unul dintre cele mai bune restaurante din capitală – Divina Comédia!
Manel își imaginează că va fi mega simplu să devină bucătar, mas não é assim tão simples!
Este un serial foarte util pentru acumularea vocabularului despre gătit, gastronomie și, în general, atmosfera nebună dintr-un restaurant.

Os Boys (Os Gajos Somos Nós)

Un serial despre intrigi politice à portuguesa. Serialul e un portret în spirit satiric și extrem de realist despre incursiunea politicului în afaceri și viceversa. De-a lungul serialului, ca un laitmotiv, e rostită următoarea frază „É o país que temos!”, un fel de „aia e, asta avem, cu asta defilăm!”. Os Boys e potrivit mai ales pentru cei pasionați de sfera politică și de actualitate. Ziarul Observador notează despre acest serial: „é uma sátira política como raramente se faz em Portugal.”

Madre Paula

Pentru fanii Suleiman Magnificul & co. recomandăm o producție portugheză de excepție. Poate ați auzit deja de acest serial portughez, dar sub denumirea „Aleasa regelui”, căci în 2018 a fost difuzat în România de postul de televiziune Kanal D. Acțiunea se petrece în Portugalia secolului XVIII și implică anumite personaje istorice importante. Paula, o tânără de o frumusețe tulburătoare, este trimisă la mănăstire împotriva voinței sale. Viața de măicuță nu e tocmai pe placul său, iar lucrurile se complică. Regele João al V-lea își alege amantele tocmai din rândul „măicuțelor” din această mănăstire… Așa se face că, pe alocuri, sunt și scene nerecomandate copiilor sub 12 ani în acest serial portughez de epocă.

Sinais de Vida

Și ca să încheiem în forță vă spunem că au și portughezii o telenovelă-dramă cu medici și infirmiere. Nu e chiar Grey’s Anatomy, dar cumva tot prin zona aia. Diferența e că în Sinais de vida acțiunea are loc într-un spital portughez. De-a lungul celor 80 de episoade o să înveți cu siguranță ceva vocabular util pentru vizita la medic. Sperăm să nu fie nevoie, dar e bine totuși să cunoști și termeni din acest registru.

Încă ceva pe final. După cum probabil știi deja, producțiile originale în portugheză europeană sunt ceva mai greu de găsit pe internet. Din acest motiv îți recomandăm platforma RTP Play, pentru diverse filme și emisiuni de divertisment.

Dacă ți-au plăcut recomandările noastre de seriale în portugheza europeană și cea braziliană și vrei să afli ce vrăji mai facem la Fala Português!, nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook. Até já!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL