Călătoria mea în Portugalia

06/18/2019 7:59 am Publicat de Cristina Nițu

Olá! Am revenit cu poveștile voastre despre experiențele din Portugalia! Vă lăsăm în compania impresiilor, să visați cu ochii deschiși la #ViagemAPortugal! Até breve!

M-aș întoarce oricând

Porto. Dimineață cu pastéis de nata, ca orice iubitor de vanilie pofticios. Vizită la Sé Cathedral, admirat și pozat panorama, plimbat kilometri întregi pe străduțe înguste și de-a lungul fluviului Douro, cu ochii ațintiți la Dom Luis. Mers la ocean, chiar dacă apa e rece. Francesinha, musai. Băut vin dulce de Porto, la ceas de seară, fix cum treci podul, la Vila Nova de Gaia.

Lisabona. Bairro Alto, la pas. Plimbare cu tramvaiul galben. Mănăstirea Jeronimos și Turnul Belém. Plus pastéis de nata și alte derivate vanilate. Plecat la Sintra cu trenul, urcat în Hop-on, Hop-off, văzut castele și auzit povești despre scriitorii care și-au găsit inspirația acolo. Cabo da Roca – de neratat! “Where the Earth ends and the sea begins”. Impagável! M-aș întoarce oricând!

#Ana

Lisabona – o stare de bine

Câteva cuvinte de bine, la modul mai general, despre Lisabona și cum te face orașul acesta să vrei să te întorci.

Indiferent de câte sute sau mii de fotografii splendide ai face în Lisabona, este insuficient!

Lisabona nu este un oraș, ci este așa un fel de stare de bine care te îmbrățișează și nu te-ar mai lăsa să pleci de-acolo. Fiecare colțișor, stradă, străduță și miradouro este #instagramabil și este imposibil să nu te îndrăgostești de aceste locuri.

Despre miradouros e chiar foarte dificil să scrii. Cum să explici în cuvinte că prin tot orașul sunt împrăștiate puncte de belvedere de unde poți admira din toate unghiurile cartierele colorate și casele cu țiglă roșie – specifice Lisabonei?! Nu am fost la toate (încă), cred că ar fi oricum peste 20 de miradouros prin Lisabona, suficiente pentru a umple zilnic feed-ul prietenilor cu imagini încântătoare. Chiar recomand un tur din miradouro în miradouro, iar pentru mine cel mai special este Miradouro de Santa Luzia, la care revin mereu cu aceeași bucurie.

Turiștii se înghesuie la multiplele atracții “de neratat”, unde cozile pot depăși câțiva km (a Torre de Belém, o Mosteiro dos Jerónimos, o Elevador de Santa Justa), însă e bine de știut că adevăratele atracții se regăsesc pe străduțele încâlcite din cartierul Alfama și în restaurantele de cartier (as tascas).

La capitolul mâncare și băutură portughezii stau foarte-foarte bine și porțiile sunt ca pentru oameni mari!

#Liudmila

O imagine cât o mie de cuvinte

#Luminița

O Senhor da Pedra

Um momento para sempre Portugal… é mais do que um sonho, é um lugar que tenho de visitar para me encontrar. Durante um ano e meio fui a Portugal três vezes, guardei todas essas lembranças, todos os lugares em que estive, todas as músicas que escutei. Todas se relacionam com uma pessoa especial que existe na minha vida. A memória mais bonita é da Igreja do Senhor da Pedra, localizada na Praia de Miramar. Um lugar realmente especial. Eu tive durante a chuva, a noite, o dia…um sentimento de pura felicidade. Um momento para sempre. O Senhor da Pedra … pequeno mas poderoso… branco ao sol, puro no escuro, lindo como um faísca. E então percebi que um céu tão lindo como em Portugal, eu não tinha visto em nenhum lugar. Um azul tão claro… Tão claro como o meu rosto quando estou em Portugal. O meu coração ficou lá!…

#Assinado Luana Maria Movilă, uma romena com coração português



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL