João Valente gosta de Bookfest

05/27/2019 12:17 pm Publicat de Cristina Nițu ,

Poate îl mai țineți minte din articolul în care explica diferența dintre amar și gostar de alguém:

João Valente va veni la Bookfest, pe 29 și 30 mai, alături de colegii săi scriitori și traducători din proiectul european de promovare a talentelor CELA – Connecting Emerging Literary Artists.

Miercuri, 29 mai, de la ora 17.30, îl veți putea vedea pe Scena Arca, la povești cu Marius Chivu despre ce îi place să scrie și cum e să fii tradus.

Pe tot parcursul târgului, la standul CELA (D11), João Valente expune un proiect literar transmedia, adică o poveste pe care o puteți citi folosind alte mijloace decât clasica și convenționala pagină de carte. Povestea, intitulată Unburning a fire, pornește de la întâmplările reale petrecute în timpul incendiilor devastatoare din Portugalia în 2018.

 

Joao Valente Bookfest

João Valente (1977), născut la Lisabona, este licențiat în Relații Internaționale la Universitatea din Lisabona și Master în Studii Europene la College of Europe în Bruges (Belgia). Proza scurtă este pentru el o îndeletnicire veche, care l-a însoțit dintotdeauna. În 2015 a fost numit unul dintre Noile Talente Literare FNAC. Primul lui roman, The Empire, a fost publicat în 2016, la editura portugheză Topseller. Este biografia fictivă a unei trupe rock care a ținut capul de afiș al celor mai mari festivaluri din lume, în care se amestecă evenimente din viața reală, personalități și mărci cunoscute, cu un fir narativ și personaje inventate. Romanul a ajuns pe lista scurtă a Chambéry First Novel European Award și a fost publicat în traducere în Mexic. Scrie constant pentru agenții de știri și marketing online. În prezent lucrează la cel de-al doilea roman și la un podcast de ficțiune săptămânal.

 

CELA este un program unic de dezvoltare a talentelor pentru o nouă generație de scriitori, traducători și coordonatori culturali. CELA este co-finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene și de Dutch Foundation for Literature. https://www.cela-europe.com/

 

CELAEU2017

CreativeEuropeAbonează-te la newsletter

  citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

  Te-ar mai putea interesa

  Cum ne facem un plan individual de studiu atunci când învățăm limba portugheză?

  Cum ne facem un plan individual de studiu atunci când învățăm limba portugheză?

  01/16/2023 3:13 pmCITEȘTE ARTICOLUL
  Cursuri online de limba portugheză, ediția de iarnă 2023

  Cursuri online de limba portugheză, ediția de iarnă 2023

  01/02/2023 10:11 amCITEȘTE ARTICOLUL
  Dialog literar „José Saramago, de unde până unde?”

  Dialog literar „José Saramago, de unde până unde?”

  11/17/2022 6:50 pmCITEȘTE ARTICOLUL
  José Saramago. Viața obișnuită a unui om extraordinar

  José Saramago. Viața obișnuită a unui om extraordinar

  11/15/2022 8:47 amCITEȘTE ARTICOLUL
  2022 An Centenar José Saramago. Evenimente și momente

  2022 An Centenar José Saramago. Evenimente și momente

  11/10/2022 10:29 amCITEȘTE ARTICOLUL