Festivalul scurtmetrajelor în portugheză, ediția I

04/17/2018 9:35 am Publicat de Cristina Nițu ,

Festival Curtas CPLP – CPLP Short Film Festival from Arte Institute on Vimeo.

Data de 5 mai marchează Ziua internațională a limbii portugheze, așa că ne-am hotărât să sărbătorim momentul printr-o proiecție de scurtmetraje din țările în care limba oficială este limba portugheză.

Și de această dată am continuat colaborarea cu Arte Institute din New York și cu sprijinul Institutului Francez din România, al Ambasadei Portugaliei în România, al Catedrei Fernando Pessoa, al Centrelor de Limbă Portugheză din România și al Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză avem plăcerea să prezentăm la București, Cluj-Napoca și Timișoara Festivalul de filme de scurtmetraj din țările în care limba portugheză este limbă oficială.
Proiecția reunește 9 scurtmetraje realizate în țările în care limba oficială este limba portugheză, respectiv Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Príncipe și Timorul de Est.

Obiectivul acestui festival este să aducă în atenția publicului producțiile cinematografice din țările în care limba portugheză este limbă oficială. De la legende africane și până la probleme de factură socială și economică, festivalul reunește o mare varietate de teme, care reflectă, în egală măsură, diversitatea culturilor din țările în care limba portugheză este limbă oficială și varietatea limbii portugheze.

Ediția de anul acesta va fi prezentă în România în toate orașele care găzduiesc lectorate de limbă portugheză, mai exact în:

•    București, 5 mai, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco;
(bilete în curând pe www.eventbook.ro)
•    Cluj-Napoca, 7 mai, ora 20:00, Cinema Victoria;
(bilete în curând pe www.cinemavictoria.ro)
•    Timișoara, 8 mai, ora 18:00, Aula Bibliotecii Central Universitare „Eugen Todoran”.
(Intrare liberă)

Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză. Subtitrările în limba română au fost realizate cu sprijinul Catedrei Fernando Pessoa din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

Festivalul scurtmetrajelor în portugheză – selecția de filme

Parteneri instituționali: Arte Institute, Ambasada Portugaliei la București, Institutul Francez din România, Camões – Instituto da Língua e da Cooperação, Catedra Fernando Pessoa, Centrul de Limbă Portugheză din BucureștiCentrul de Limbă Portugheză din Cluj-Napoca, Cinema Victoria, Centrul de Limbă Portugheză din Timișoara, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara

Sponsor: European Pastry

Parteneri media: Librăriile Humanitas, Munteanu, NOIZZ, Zile și NopțiAbonează-te la newsletter

  citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

  Te-ar mai putea interesa

  Os vencedores do concurso de tradução literária Mioara Caragea

  Os vencedores do concurso de tradução literária Mioara Caragea

  05/13/2023 10:47 amCITEȘTE ARTICOLUL
  Fala Português! newsletter #32 – Bem-vindo, Maio de 2023!

  Fala Português! newsletter #32 – Bem-vindo, Maio de 2023!

  05/11/2023 3:39 pmCITEȘTE ARTICOLUL
  Scriu o poveste pentru copii în portugheză, ediția 2023

  Scriu o poveste pentru copii în portugheză, ediția 2023

  05/04/2023 1:33 pmCITEȘTE ARTICOLUL
  Fala Português! newsletter #intermediar – Vești noi și start înscrieri cursuri online de limba portugheză, ediția de primăvară

  Fala Português! newsletter #intermediar – Vești noi și start înscrieri cursuri online de limba portugheză, ediția de primăvară

  04/28/2023 10:47 amCITEȘTE ARTICOLUL
  Cursuri online de limba portugheză, ediția de primăvară

  Cursuri online de limba portugheză, ediția de primăvară

  04/19/2023 8:46 amCITEȘTE ARTICOLUL